Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці провели чергові зустрічі з платниками Дарницького району щодо питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 26 січня 2022 о 17:43

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Дарницького  району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків.

У ході заходів фахівці податкової детально роз’яснювали суб’єктам господарювання про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Столичні податківці зазначили, що ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО) та зауважили, що ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС. Таке обмеження встановлене Законом про РРО.

Окрім цього, працівники податкової розповіли, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

Зустрічі пройшли у форматі конструктивного діалогу, під час якого всі учасники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Практика проведення таких зустрічей буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine