Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Злата Лагутіна: суб’єкт господарювання може використовувати або класичний, або програмний РРО, в залежності від своїх потреб

, опубліковано 26 січня 2022 о 17:19

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий онлайн семінар, під час якого обговорювались питання щодо нововведень у питаннях застосування РРО/ПРРО.

Відкриваючи захід, начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна зауважила, що  суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО, в залежності від своїх потреб.

Також Злата Володимирівна нагадала, яка операція вважається розрахунковою у відповідності до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і потребує обов’язкового застосування РРО/ПРРО.

Водночас,  пояснила учасникам онлайн заходу, що у разі оплати покупцем коштів через установу (безпосередньо в установі) банку, через термінал, який належить банку, на поточний рахунок фізичної особи-підприємця, крім карткового, тобто коли продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі IBAN) РРО/ПРРО не застосовується.

У ході онлайн спілкування, фахівці столичної податкової детально розповіли про специфіку роботи РРО/ПРРО, пояснили порядок їх реєстрації у контролюючому органі.

Також поінформували присутніх про порядок ведення обліку товарних залишків.

На всі питання, які надходили від платників були надані фахові відповіді.

Нагадуємо, з детальною інформацією щодо порядку застосування РРО/ПРРО можна ознайомитись на вебпорталі ДПС України в банері «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine