Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають можливість подати заяви за формами №5-ОПП та №1-ЄСВ в електронному вигляді

, опубліковано 28 січня 2022 о 08:10

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що Державною податковою службою України забезпечено можливість формування та подання платниками податків до «Єдиного вікна подання електронної звітності» та  ІТС  «Електронний кабінет»  електронної  Заяви  за формами №5- ОПП, №1-ЄСВ (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність).

Довідково: згідно Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 19 грудня 2011 року №1588 (із змінами), для взяття на облік фізична особа, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність, у строк 10 календарних днів після державної реєстрації (реєстрації) незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, зобов'язана подати до контролюючого органу за місцем свого постійного проживання ряд документів, зокрема, заяву за формою № 5-ОПП.

Згідно з пп. 1 та 2 розд. ІІІ Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 листопада 2014 року № 1162, взяття на облік фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюється на підставі заяви про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 1-ЄСВ, яка подається протягом 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання документа, що підтверджує право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine