Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці розповіли про новації щодо застосування РРО/ПРРО під час зустрічей в Печерському районі

, опубліковано 27 січня 2022 о 16:12

З метою інформування платників податків столиці щодо новацій застосування класичного РРО або ПРРО у Центрі обслуговування платників ДПІ Печерського району відбулося дві зустрічі.

Фахівці податкової м. Києва ознайомили учасників зустрічей з основними вимогами законодавства щодо порядку застосування РРО/ПРРО. Зокрема, податківці наголосили, що з 01 січня 2022 року застосування класичного РРО або ПРРО є обов’язковим для ФОП – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахунки незалежно від обраного виду діяльності.

Окремо зупинилися на порядку реєстрації ПРРО. Було наголшено, що реєстрація ПРРО розпочинається з подання заяви за ф. № 20-ОПП, якщо така заява не була подана раніше. Далі подається заява за ф. № 1-ПРРО за допомогою Електронного кабінету з використанням КЕП. Водночас, податківці підкреслили, що при заповненні заяви на реєстрацію ПРРО необхідно правильно заповнити адресні дані.

Також працівники столичної податкової проінформували присутніх, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України функціонує банер «Програмні РРО», у якому можна ознайомитися із нормативно-правовими актами, повідомленнями, відеоуроками тощо.

Практика проведення інформаційно – роз`яснювальних заходів для платників продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine