Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці розповіли підприємцям м. Києва про особливості застосування РРО та програмних РРО з початку 2022 року

, опубліковано 31 січня 2022 о 16:27

Сьогодні, у Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий тематичний вебінар щодо особливостей застосування РРО та програмних РРО.

Відкрив захід в.о. заступника начальника столичної податкової Олександр Туру, який повідомив: «З 01 січня поточного року запрацювали правила щодо обов’язкового застосування РРО та/або програмних РРО платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Окрім того, платники податків, які зареєстровані платниками ПДВ або здійснюють реалізацію технічно - складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння зобов’язані вести облік товарних запасів».

Фахівці столичної податкової поінформували учасників заходу про те, що застосування РРО та/або програмних РРО не поширюються на платників єдиного податку І групи. Також вони не ведуть облік товарних запасів.

У ході вебінару онлайн слухачів детально ознайомили з алгоритмом встановлення та використання РРО/програмних РРО.

Під час заходу податківці акцентували увагу учасників заходу на перевагах використання програмних РРО, оскільки вони надають безліч додаткових можливостей для бізнесу, а також не потребують плати за обслуговування.

Фахівцями столичного податкового управління було наголошено, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України функціонує банер «Програмні РРО», у якому можна ознайомитися із порядком роботи безкоштовного програмного рішення, нормативно-правовими актами, повідомленнями, роз’ясненнями та тематичними відеоуроками.

На завершення вебінару столичні підприємці мали змогу отримати кваліфіковані відповіді податківців на свої запитання стосовно теми заходу.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine