Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації щодо застосування РРО/ПРРО обговорювалося на зустрічах з платниками Шевченківського району

, опубліковано 31 січня 2022 о 16:48

Сьогодні податківці провели дві зустрічі з суб’єктами господарювання столиці у приміщенні Центру обслуговування платників ДПІ у Шевченківському районі Головного управління ДПС у м. Києві.

Так, під час заходів фахівці розповіли, що з 01 січня 2022 року всім підприємцям другої – четвертої груп спрощеної системи оподаткування для проведення будь-яких розрахункових операцій необхідно використовувати касові апарати.

У ході зустрічей податківці інформували учасників про те, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

 

Окрім того, податківці акцентували увагу на тому, що поряд з традиційним касовим апаратом, як альтернативу, суб’єкти господарювання можуть використовувати ПРРО та детально розповіли про переваги над класичним.  

З детальною інформацією щодо порядку застосування РРО/ПРРО можна ознайомитись на вебпорталі ДПС України в банері «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine