Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Дніпровського району проведено зустрічі з підприємцями щодо застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року

, опубліковано 04 лютого 2022 о 15:19

У столичних центрах обслуговування платників активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.  Так, сьогодні у ЦОП Дніпровського району проведено дві зустрічі зі столичними підприємцями під час яких обговорювали порядок застосування РРО/ПРРО у 2022 році.

В ході зустрічей фахівці ДПІ акцентували увагу присутніх на тому, що з 01 січня 2022 року набрали чинності положення абзацу четверного пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Так, відповідно до ПКУ фізичні особи – підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосування РРО та/або програмні РРО для здійснення розрахункових операцій.

 

Також столичні податківці розповіли про особливості застосування традиційного та програмного РРО та акцентували увагу на тому, що програмні РРО значно спрощують ведення бізнесу.

На завершення зустрічей платники отримати друковану продукцію з актуальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО та вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine