Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року, як тема чергових зустрічей з платниками податків у Оболонському районі

, опубліковано 04 лютого 2022 о 15:30

У рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій у центрі обслуговування платників ДПІ Оболонського району Головного управління ДПС у м. Києві проведено зустрічі з платниками податків столиці.

Столичні податківці детально роз’яснювали суб’єктам господарювання про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Також було наголошено на тому, що відповідно до законодавчих вимог, реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку І групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

 

Водночас фахівці звернули увагу на позитивні аспекти використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій для суб`єктів господарювання.

Окрім того, податківці поінформували учасників зустрічей про інформаційні джерела, де розміщуються роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine