Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Дніпровського району податківці ознайомлюють підприємців із новаціями у використанні РРО/ПРРО

, опубліковано 07 лютого 2022 о 16:11

Про податкові новації та актуальні питання оподаткування, зокрема щодо застосування РРО та ПРРО, а також про порядок ведення обліку товарних запасів розповідали фахівці ДПІ у Дніпровському районі Головного управління ДПС у м. Києві під час чергових зустрічей зі столичними підприємцями.

В ході заходів фахівці столичної податкової зазначили, що з 01 січня 2022 року підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп при здійсненні розрахунків з покупцями зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Водночас, вони зауважили, що спрощенці на І групі можуть працювати без застосування РРО/ПРРО.

Крім того, податківці повідомили, що платники мають можливість обирати який вид касового апарату використовувати у своїй діяльності: класичний чи програмний та поінформували про особливості застосування кожного з них.

 

Також столичні податківці детально зупинилися на порядку ведення обліку товарних запасів, який було затверджено наказом Мінфіну від 03 вересня 2021 року № 496.

На завершення зустрічей присутні отримали друковану продукцію щодо РРО та програмних РРО, а також вичерпні відповіді на свої запитання щодо теми заходів.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine