Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичних ЦОП під час зустрічей податківці роз’яснюють підприємцям порядок застосування РРО та/або ПРРО у 2022 році

, опубліковано 07 лютого 2022 о 16:18

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДПС у м. Києві було проведено дві зустрічі з підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування. Тема заходів: «Новації у застосуванні РРО та/або ПРРО, ведення обліку товарних запасів».

Під час діалогу з підприємцями фахівці столичної податкової наголосили, що ті підприємці, які перебувають на ІІ – ІV групі спрощеної системи оподаткування, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО та видавати покупцям фіскальні чеки. Також посадовці зауважили, що підприємці на І групі спрощеної системи можуть не застосовувати РРО, але вони повинні вести КОРО та РК.

  

Водночас столичні податківці зазначили, що платники єдиного податку, які торгують ліками, технічно-складними побутовими товарами, дорогоцінними металами і ювелірними виробами, а також спрощенці, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку затвердженого наказом Мінфіну від 03 вересня 2021 року № 496.

На завершення зустрічей платники отримати друковану продукцію з актуальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО та вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine