Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці роз’яснюють податкові новації щодо використання РРО/ПРРО

, опубліковано 08 лютого 2022 о 16:55

Сьогодні в Центрі обслуговування платників ДПІ у Подільському районі Головного управління ДПС у м. Києві проведено дві тематичні зустрічі зі столичними суб’єктами господарювання. Тема заходів: «Новації щодо використання РРО/ПРРО».

У ході зустрічей податківці поінформували присутніх, що з 01 січня 2022 року, у разі здійснення розрахункових операцій при продажу товарів, робіт, послуг, фізичним особам – підприємцям – платникам єдиного податку ІІ – ІV груп необхідно застосовувати РРО та/або ПРРО.

Водночас фахівці столичної податкової підкреслили, що підприємці – платники єдиного податку І групи у яких річний дохід не перевищує 167 мінімальних заробітних плат можуть не застосовувати РРО/ПРРО, проте ведення КОРО та РК для таких суб’єктів господарювання є обов’язковим.

 

Також посадовці детально розповіли про особливості ведення товарного обліку та на які саме категорії підприємців поширюється обов’язок його здійснення.

На завершення заходів податківці надали фахові відповіді на всі запитання платників податків щодо порядку встановлення та застосування РРО та ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine