Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В столичній податковій відбулося засідання «круглого столу» з питань добровільного декларування

, опубліковано 10 лютого 2022 о 16:27

Сьогодні фахівцями Головного управлінням ДПС у м. Києві було проведено засідання «круглого столу», на якому розглядалось питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Відкрив захід заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок, який зазначив, що фізична особа має право добровільно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію через приватну частину Електронного кабінету.

«Хочу зазначити, що ставки оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування, наступні: загальна ставка одноразового збору – 5%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5% та 9% – для закордонних активів.

При цьому, у такій декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів», – зазначив Вадим Станіславович.

Під час заходу, податківці зазначили, що подати декларацію з метою добровільного декларування своїх доходів, фізичні особи можуть до 01 вересня 2022 року, а також розповіли про гарантії з боку держави, які отримує громадянин, скориставшись одноразовим декларуванням.

На завершення засідання фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine