Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування 2022: в які терміни платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати податкову декларації про майновий стан і доходи?

, опубліковано 14 лютого 2022 о 08:47

Головне    управління   ДПС  у   м. Києві   повідомляє,  що  платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження Декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Порядок видачі довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником   податку – резидентом,  який   виїжджає   за кордон  на  постійне   місце  проживання,  та  про  відсутність  податкових  зобов’язань   з  такого податку (далі – Довідка), затверджений  постановою  Кабінету  Міністрів  України від 27 грудня 2010 року № 1243 (далі – Порядок № 1243).

Форму Декларації, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02  жовтня  2015 року № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783).

Відповідно до п. 2 Порядку № 1243 Декларація подається за три останні звітні податкові періоди (у разі наявності невиконаного обов’язку з подання) та за звітний період поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої Декларації).

Протягом 30 календарних днів з дня отримання Декларації контролюючий орган зобов’язаний визначити податкове зобов’язання платника податку та надіслати йому податкове повідомлення, а у разі відсутності податкових зобов’язань – видати Довідку платнику податку.

Платник податку зобов’язаний у порядку, передбаченому ПКУ, сплатити визначену у податковому повідомленні суму податкового зобов’язання, включаючи пеню та штрафні санкції (у разі наявності) (п. 3 Порядку № 1243).

Довідка засвідчується підписом начальника контролюючого органу і скріплюється печаткою (п. 4 Порядку № 1243).

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine