Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування РРО/ПРРО у 2022 році розповідають столичні податківці під час зустрічей

, опубліковано 14 лютого 2022 о 15:26

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ у Печерському районі Головного управління ДПС у м. Києві проведено чергові дві зустрічі з підприємцями столиці. Під час заходів обговорювали порядок застосування РРО/ПРРО у 2022 році.

Фахівці столичної податкової наголосили, що з 01 січня 2022 року не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку І групи.

Крім того, посадовці підкреслили, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп зобов’язані застосовувати  РРО та/або ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ. 

На завершення заходів учасники отримали друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО та вичерпні відповіді на запитання щодо заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine