Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно - роз’яснювальна кампанія з питань застосування РРО/ПРРО, а також програми проведення декларування доходів громадянами продовжується

, опубліковано 15 лютого 2022 о 15:51

У рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також програми проведення декларування доходів громадянами у Центрі обслуговування платників ДПІ Подільського району Головного управління ДПС у м. Києві проведено зустрічі з платниками податків столиці.

Під час діалогу з підприємцями працівники податкової акцентували увагу на важливих питаннях щодо використання РРО/ПРРО. Зокрема, розповідали про обов’язковість застосування РРО/ПРРО фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку ІІ-ІV груп, порядок реєстрації ПРРО, а також про необхідність ведення обліку товарних запасів відповідними категоріями платників.

Крім того, фахівці столичної податкової окремо зупинилися на видах касових апаратів, детально ознайомили відвідувачів з перевагами застосування ПРРО та безкоштовним програмним рішенням від ДПС.

Водночас податківці повідомляли, що  з 1 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році. До 3 травня 2022 року громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію про свій майновий стан і доходи за 2021 рік. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, сплачуються до 1 серпня 2022 року (включно).

 

Також працівники підкреслили, що на інформаційних ресурсах ДПС Києва постійно розміщуються актуальні роз’яснювальні та презентаційні матеріали. Зустрічі пройшли у форматі конструктивного діалогу, під час якого всі учасники отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Практика проведення таких зустрічей буде продовжуватися і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine