Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічей із платниками податків столиці, фахівці ДПС у м. Києві інформують про застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 11 лютого 2022 о 15:54

Сьогодні податківцями проведено дві зустрічі у Центрі обслуговування платників ДПІ в Солом’янському районі Головного управління ДПС у м. Києві.

У ході зустрічей фахівці податкової детально роз’яснювали платникам податків про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп застосовують РРО/ПРРО незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

Також було наголошено на тому, що відповідно до законодавчих вимог, РРО/ПРРО не застосовують платники єдиного податку І групи, до якої відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

 

Окрім того, акцентувалася увага слухачів на тому, що застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій містить ряд переваг, а саме можливість: фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції, підключення вагів, зменшення ціни для привілейованих клієнтів, вести облік товарів, формування звітності за любий період, сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних, фіксації форми оплати, підрахунку будь-яких податків та знижок тощо.

Наприкінці заходів серед учасників було поширено друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine