Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У столичних центрах обслуговування платників триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо новацій у законодавстві

, опубліковано 15 лютого 2022 о 17:16

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Оболонського району Головного управління ДПС у м. Києві відбулися чергові дві зустрічі зі столичними підприємцями. В ході зустрічей обговорювалися новація законодавства, які вступили в дію з початку 2022 року.

Під час діалогу з підприємцями податківці наголосили, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, відповідно до вимог Податкового кодексу України, зобов’язані з 01 січня 2022 року застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. 

 

Також столичні податківці детально зупинилися на вимогах Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженому наказом Мінфіну від 03 вересня 2021 року № 496.

Крім того, посадовці звернули увагу присутніх на те, що з 01 січня 2022 року набрали чинності зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», які були внесені відповідно до Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914.

На завершення заходів столичні податківці підкреслили, що на інформаційних ресурсах ДПС Києва постійно розміщуються актуальні роз’яснювальні та презентаційні матеріали щодо РРО та ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine