Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників ДПІ Голосіївського району податківці продовжують ознайомлювати платників з новаціями податкового законодавства

, опубліковано 16 лютого 2022 о 16:24

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ у Голосіївському районі Головного управління ДПС у м. Києві проведено чергові дві зустрічі зі столичними платниками податків. Під час заходів обговорювали кампанію декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року, новації у використанні РРО/ПРРО та інші законодавчі зміни.

У ході зустрічей податківці зазначили, що з 01 січня 2022 року підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп при здійсненні розрахункових операцій зобов’язані  застосовувати РРО/ПРРО.

Також посадовці нагадали, що триває щорічна кампанія декларування доходів громадян, отриманих за минулий рік та підкреслили, що подати декларацію про майновий стан і доходи можна до 03 травня 2022 року.

 

Окремо зупинилися на нормах Закону України від 14 грудня 2021 року № 1946-ІХ, зокрема, податківці повідомили, що до витрат для податкової знижки може бути включена сума витрат платника податку на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є юридична особа, яка набула статус резидента Дія Сіті.

Завершальні етапи зустрічей проходили у форматі запитань та відповідей щодо заявлених тем.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine