Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столичні податківці під час зустрічей у ЦОП Києва розповідають про актуальні норми податкового законодавства

, опубліковано 16 лютого 2022 о 16:31

У столичних центрах обслуговування платників продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота серед платників податків щодо законодавчих змін, які відбулися у 2022 році. Зокрема, сьогодні фахівцями ДПІ у Деснянському районі Головного управління ДПС у м. Києві було проведено дві зустрічі зі столичними підприємцями.

Фахівці податкової м. Києва нагадали присутнім про те, що триває щорічне декларування доходів громадян та розповіли, які саме доходи підлягають декларуванню. Окремо зупинилися на порядку отримання податкової знижки, за понесені у 2021 році витрати.

Також податківці наголосили на необхідності обов’язкового застосування РРО та ПРРО підприємцями ІІ – ІV груп спрощеної системи оподаткування. Особливу увагу приділили програмним РРО та перевагам їх використання.

 

Крім того, посадовці розповіли, що з 01 січня 2022 року збільшено ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво. Проте, з 01 січня 2022 року збільшені ставки акцизного податку застосовуються лише для спирту, а для алкогольних напоїв, у тому числі пива – з 01 березня 2022 року.

Наприкінці заходів податківці надали відповіді на запитання платників.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine