Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічей у ЦОП Шевченківського району податківці надають відповіді на актуальні питання від платників щодо податкового законодавства

, опубліковано 18 лютого 2022 о 14:32

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Шевченківського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків. Під час зустрічей обговорювали новації у податковому законодавстві, які відбулися з початку 2022 року.

Податківці акцентували увагу присутніх на тому, що з 01 січня 2022 року підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування ІІ – ІV груп повинні встановити та використовувати у своїй діяльності РРО та/або ПРРО.

Також фахівці столичної податкової підкреслили, що 01 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%, у подальшому, до завершення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, іноземні активи можна задекларувати за ставкою 9%.

Крім того, столичні податківці повідомили, що з 01 січня 2022 року Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ внесено зміни, зокрема, до п. 255.5 ст. 255 Податкового кодексу України, відповідно до яких збільшено ставки рентної плати за спеціальне використання води.

 

Наприкінці заходів учасники отримали фахові відповіді на свої запитання щодо заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine