Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий вебінар, під час якого розглядалися питання щодо застосування РРО/ПРРО та деяких змін у податковому законодавстві

, опубліковано 14 лютого 2022 о 16:24

Днями, податківцями міста Києва проведено вебінар, на якому платників податків ознайомили з порядком застосування РРО/ПРРО та з новаціями податкового законодавства, передбачених нормами Закону від 14.12.2021 №1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Фахівці столичної податкової ознайомили суб’єктів господарювання з деякими питаннями щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО. Зокрема, зауважили, що платник податків, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі, також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО. Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО.

Під час вебінару фахівці столичної податкової розглянули конкретні питання, які виникали під час заходу та акцентували увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, як для продавців так і для покупців товарів.

На всі запитання, столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Поряд з цим, під час заходу у рамках роз’яснювальної кампанії, податківці розповіли, що Законом від 14.12.2021 №1946-ІХ, запроваджено низку заходів щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії, зокрема, спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті – ІТ-компаній, що відповідатимуть передбаченим Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» вимогам та будуть включені до спеціального реєстру, ведення якого здійснюватиме Мінцифри.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine