Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО під час зустрічей з платниками податків

, опубліковано 18 лютого 2022 о 15:45

Сьогодні в Центрі обслуговування платників ДПІ у Деснянському районі Головного управління ДПС у м. Києві проведено дві зустрічі з платниками щодо застосування РРО/ПРРО.

Так, податківці поінформували присутніх про нововведення у застосовуванні РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року різними групами ФОП зокрема, зауважили, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів.

Водночас фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Окремо фахівці столичної податкової звернули увагу платників на переваги та особливості застосування програмних РРО, як для продавців так і для покупців товарів.

 

Крім того, платникам нагадали, що з 01 січня 2022 року триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, розповіли кому саме та до якого періоду необхідно подавати декларацію про майновий стан і доходи та підкреслили, що наказом Мінфіну від 17 грудня 2020 року № 783 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

Всі учасники заходу отримали вичерпні відповіді на питання та друковану продукцію з питань впровадження РРО/ПРРО та декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine