Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання застосування РРО/ПРРО та декларування доходів громадян обговорювали на зустрічах з платниками в Оболонському районі

, опубліковано 18 лютого 2022 о 10:37

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Оболонського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків.

Фахівці детально розповіли слухачам про те, що з 01 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати РРО та/або ПРРО.

Так, застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої – четвертої груп, незалежно від обсягу доходу за умови здійснення ними розрахункових операцій.

Крім того, столичні податківці звернули увагу на таке питання як декларування громадянами доходів і зауважили, що  цьогорічна кампанія декларування доходів громадян розпочалась з 1 січня 2022 року. До 3 травня 2022 року громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію про свій майновий стан і доходи за 2021 рік. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, сплачуються до 1 серпня 2022 року (включно).

Наприкінці заходів учасникам надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявленої теми, а також рекомендували долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine