Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОП Шевченківського району тривають щоденні зустрічі з платниками податків щодо новацій у податковому законодавстві

, опубліковано 21 лютого 2022 о 16:53

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Шевченківського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків. Під час зустрічей обговорювали новації у податковому законодавстві, які відбулися у 2022 році.

Фахівці столичної податкової поінформували присутніх про те, що з 01 січня 2022 року платники єдиного податку ІІ – ІV груп зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

 

Крім того, під час спілкування з платниками податків податківці надали детальні роз’яснення щодо порядку декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році та одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також столичні податківці звернули увагу присутніх на те, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ запроваджено механізм повідомлення платників про виникнення у них податкового боргу. Зокрема, така інформація буде публікуватися на офіційному вебпорталі ДПС щомісяця.

Наприкінці заходів учасники отримали фахові відповіді на свої запитання щодо заявленої теми.

Подібні заходи будуть проводитись і надалі.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine