Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО та ПРРО для підприємців

, опубліковано 21 лютого 2022 о 16:07

Сьогодні у рамках проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій у центрі обслуговування платників ДПІ Оболонського району м. Києва проведено зустрічі з платниками податків столиці.

Фахівці податкової м. Києва ознайомили учасників зустрічей з основними вимогами законодавства щодо порядку застосування РРО/ПРРО. Зокрема, податківці наголосили, що з 01 січня 2022 року застосування класичного РРО або ПРРО є обов’язковим для ФОП – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахунки незалежно від обраного виду діяльності.

Також у ході зустрічей обговорювалися питання щодо процедури обліку товарних запасів та акцентувалась увага на тому, яка категорія платників зобов`язана його вести.

Податківці наголосили на важливості та необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

 

Серед слухачів була розповсюджена друкована продукція з детальною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

Заходи проходили у форматі конструктивного діалогу. Столичні податківці надали фахові відповіді на всі запитання платників податків щодо порядку встановлення та застосування касових апаратів.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine