Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки, при отриманні послуг від нерезидентів на митній території України, податкові зобов’язання з ПДВ не нараховують

, опубліковано 10 травня 2022 о 16:52

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки, при отриманні послуг від нерезидентів, місце постачання яких визначено на митній території України, податкові зобов’язання з ПДВ не нараховують.

Відповідно до п. 9 підрозділу 8 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки використовують особливості оподаткування, встановлені Законам України  від 15 березня 2022 року № 2120-IX (із змінами, внесеним Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX)

Так, пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ, звільняються від обов’язку нарахування та сплати ПДВ за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, та при ввезенні товарів на митну територію України, а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником ПДВ є призупиненою.

Під призупиненням реєстрації платником ПДВ для цілей пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ розуміється, що для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ, призупиняються права та обов’язки, встановлені розд. V та підрозд. 2 розд. XX ПКУ (у тому числі щодо формування податковою кредиту) на період використання особливостей оподаткування, встановлених пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ.