Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який термін подання заяви про відмову від реєстрації платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки?

, опубліковано 04 травня 2022 о 08:15

Головне    управління    ДПС    у    м. Києві    повідомляє,  що заява про відмову  від  реєстрації  платником  єдиного  податку третьої групи за ставкою 2 відс. повинна бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.

Наприклад, у разі прийняття рішення про відмову від реєстрації платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. з 01 червня 2022 року, заява про відмову повинна бути подана до контролюючого органу не пізніше 31 травня 2022 року.

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена  наказом  Міністерства  фінансів України від 16 липня 2019 року № 308.

Довідково: відповідно до пп. 9.9 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ Податкового кодексу України платник податку має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ ПКУ, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. Таким чином, заява про відмову повинна бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.