Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Затверджено форму та порядок розгляду Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті

, опубліковано 15 квітня 2022 о 10:37

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві   повідомляє,  що для переходу на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмови від такого оподаткування юридична особа подає до контролюючого  органу   за   своєю  податковою   адресою  відповідну  заяву (п. 141.10 ст. 141 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Форма  заяви,  порядок  її  подання  та  розгляду контролюючим органом затверджено наказом Міністерством фінансів України від 17 березня 2022 року № 99  «Про затвердження форми Заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування та Порядку подання та розгляду такої Заяви» (далі – Порядок № 99).

Дія  Порядку № 99 поширюється на юридичних осіб – резидентів Дія Сіті – платників податку на прибуток підприємств.

Заява про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах (далі – Заява) повинна бути подана засобами електронного зв’язку в електронній формі (на вебпорталі ДПС розміщено форму Заяви, ідентифікатор форми документа J1309001).

Розгляд Заяви буде здійснюватися контролюючим органом після її надходження. 

Рішення про погодження (відмову у погодженні) Заяви надсилається юридичній особі у порядку, визначеному статтею 42 ПКУ.