Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про підтвердження статусу податкового резидента України?

, опубліковано 16 травня 2022 о 09:52

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що Довідка – підтвердження статусу податкового резидента України (далі – Довідка) є необхідною для уникнення подвійного оподаткування при зовнішньоекономічних відносинах. Довідка видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною.

Порядок надання та форма довідки, що підтверджує статус податкового резидента України, затверджені наказом ДПА України від 12 квітня 2002 року № 173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України», зі змінами та доповненнями (далі - Наказ № 173).

Довідку видає державна податкова інспекція за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи.

Звертаємо увагу, що з умовами (підставами) отримання Довідки, переліком документів, необхідних для її отримання, порядком та способом подання таких документів, можна ознайомитися за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/data/material/000/430/536124/11_K_Dov_dka_shchodo_statusu_podatkovogo_rezidenta.pdf