Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи буде здійснюватися відшкодування ПДВ під час дії воєнного стану, встановленого відповідно до законодавства?

, опубліковано 20 травня 2022 о 11:13

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що порядок визначення суми податку на додану вартість (далі – ПДВ), що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню), та строки проведення такого відшкодування встановлено ст. 200 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Надання   бюджетного  відшкодування  відповідно  до  абзацу  другого  п. 200.10 ст. 200 ПКУ здійснюється в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених п. 200.11 ст. 200 ПКУ, – за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до ПКУ.

Водночас, відповідно до пп. 69.11 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ на період до припинення або скасування воєнного стану на території України зупинено дію пп. 200.10 – 200.12 ст. 200 ПКУ, якими безпосередньо визначено терміни проведення таких перевірок та процедуру відшкодування, крім узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, визначеної абзацом другим п. 69.2 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.