Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операції з постачання товарів/послуг як благодійної допомоги не враховуються при визначенні загальної суми для обов’язкової реєстрації платником податку на додану вартість

, опубліковано 23 травня 2022 о 08:39

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що операції, передбачені пп. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), що здійснені протягом 2022 року громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, не включаються такими громадськими об’єднаннями або благодійними організаціями при визначенні загальної суми для обов’язкової реєстрації платником податком на додану вартість відповідно до ст. 181 ПКУ (пп. 69.12 п. 69 підрозд. 10 розділу ХХ ПКУ).

Водночас, пп. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 ПКУ передбачено режим звільнення від оподаткування ПДВ для операцій з надання благодійної допомоги, зокрема, безоплатного постачання товарів/послуг благодійним організаціям, утвореним і зареєстрованим відповідно до законодавства, а також надання такої допомоги благодійними організаціями набувачам (суб'єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства про благодійну діяльність та благодійні організації.

Під безоплатним постачанням слід розуміти постачання товарів/послуг благодійним організаціям та набувачам благодійної допомоги без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації.