Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості оподаткування у період дії воєнного стану йшлося під час вебінару

, опубліковано 25 травня 2022 о 16:04

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко взяла участь у вебінарі, під час якого обговорювались питання щодо оподаткування в період дії воєнного стану. Зазначений захід організовано Всеукраїнською громадською організацією «Спілка податкових консультантів України» та відбувся з використанням платформи ZOOM.

У ході вебінару Інна Валеріївна зупинилась на питаннях податкових перевірок у період дії воєнного стану, пояснила вимоги Податкового кодексу відповідно до яких нові податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Поряд з цим, Інна Якушко акцентувала увагу на тому, що у період дії воєнного стану, податкові органи проводять камеральні перевірки декларацій або уточнюючих розрахунків (у разі їх подання) до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, показники яких сформовані на підставі податкових накладних та/або розрахунків коригування, складених та зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та/або митних декларацій, за виключенням товарів (продукції), визначених підпунктами 215.3.1, 215.3.2, 215.3.2 прим. 1 та 215.3.3 прим. 1 пункту 215.3 статті 215 Податкового кодексу, камеральні  перевірки податкових декларацій платників єдиного податку четвертої групи, фактичні перевірки.

Звертаючись до учасників вебінару Інна Валеріївна зауважила, що столичні податківці не втрачають зв’язок з платниками податків і всіляко допомагають у вирішенні питань, що відносяться до компетенції податкової служби. Також наголосила, що на сьогодні у столиці працюють  центри обслуговування платників у яких можна отримати адміністративні та інші сервісні послуги.

На завершення свого виступу Інна Валеріївна надала відповіді на численні  питання, які надходили від учасників вебінару.