Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збільшення ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України у 2022 році

, опубліковано 27 червня 2022 о 13:44

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що нормами Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який набрав чинності з 01 січня 2022 року, внесено зміни до п. 254.4 ст. 254 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, збільшено ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Водночас, порядок справляння рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України у 2022 році не змінився та регламентується розділом ІХ ПКУ. Для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України визначено базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному місяцю.

Податкові декларації з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України складаються за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року № 719 та подаються протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, до контролюючих органів.

Податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової звітності.

Довідкова інформація: ставки рентної плати за користування радіочастотним  ресурсом  України  можна  переглянути  в  розділі  ІХ ПКУ (п. 254.4 ст. 254) за посиланням:

https://tax.gov.ua/nk/rozdil-ix--rentna-plata-za-tr/