Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 2260. Як формується податковий кредит при отриманні послуг від нерезидента за періоди лютого-травня 2022 року у випадку відсутності можливості реєстрації податкових накладних?

, опубліковано 30 червня 2022 о 12:33

Головне  управління  ДПС  у м. Києві  повідомляє, що тимчасово, за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місцем постачання яких є митна територія України, та за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні, платники податку – отримувачі таких послуг мають право на віднесення сум ПДВ за даними операціями до податкового кредиту відповідного звітного (податкового) періоду, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених платником податку за операціями з придбання таких послуг (абзац третій п. 32-2 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України).

Водночас, податковий кредит за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місцем постачання яких є митна територія України, та за якими в ЄРПН не зареєстровано податкові накладні, може бути сформований виключно у разі нарахування таким отримувачем послуг податкових зобов'язань з ПДВ та відображення їх у податковій декларації за відповідний звітний (податковий) період.

Довідково: детальні роз’яснення окремих особливостей формування податкового кредиту, у зв’язку із змінами, які запроваджені Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», надані в інформаційному листі № 3/2022, ознайомитися з яким можна за посиланням:

https://tax.gov.ua/data/material/000/481/590184/InfoList3_2022.pdf