Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 2260. З якого періоду податковий кредит формується виключно на підставі податкових накладних / розрахунків коригування, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних)?

, опубліковано 29 червня 2022 о 15:14

Головне  управління  ДПС  у м. Києві  повідомляє, що згідно з пунктом 32 прим. 2 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них (далі – ПН/РК), платники податку можуть сформувати податковий кредит за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року виходячи з сум податку на додану вартість, сплачених (нарахованих) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року № 996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

У подальшому такий податковий кредит підлягає підтвердженню зареєстрованими в ЄРПН ПН/РК.

Податковий кредит, починаючи зі звітного періоду червня 2022 року, формується виключно на підставі ПН/РК, зареєстрованих в ЄРПН.

Детальні роз’яснення окремих особливостей формування податкового кредиту, у зв’язку із змінами, які запроваджені Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», надані в інформаційному листі № 3/2022, ознайомитися з яким можна за посиланням:

https://tax.gov.ua/data/material/000/481/590184/InfoList3_2022.pdf