Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оксана Датій: столичними центрами обслуговування платників з початку року надано понад 213 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 13 липня 2022 о 14:11

«Протягом І півріччя 2022 року фахівцями центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надано понад 213 тисяч адміністративних послуг, що включає видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше. Водночас, кількість звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання адміністративних послуг становить понад 233 тисячі», – про це розповіла в.о. начальника столичної податкової служби Оксана Датій.

Також вона повідомила, що протягом січня – червня 2022 року видано понад 30 тисяч карток платника податків та внесено до паспортів громадян України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Крім того, майже 6 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним, так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису протягом січня – червня 2022 року надано майже 14 тисяч електронних довірчих послуг.

Також з початку року було зареєстровано понад 4 тисячі реєстраторів розрахункових операцій та майже 8 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

Зареєстровано понад 2 тисячі платників податку на додану вартість та понад
2 тисячі платників отримали витяг з реєстру платників ПДВ.

Протягом шести місяців поточного року видано майже 12 тисяч довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Окрім того, з початку року понад 92 тисячі фізичних та юридичних осіб здійснили реєстрацію платника єдиного податку та майже 36 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

Протягом І півріччя 2022 року майже 10 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю тютюновими та алкогольними виробами.

Також в.о. начальника ДПС Києва Оксана Датій звернула увагу, що з переліком адміністративних послуг, які надаються в ЦОПах столиці можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві в розділі «Діяльність» або в банері «Центри обслуговування платників».