Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові аспекти у сфері волонтерської діяльності обговорювали під час засідання «круглого столу»

, опубліковано 04 серпня 2022 о 17:23

Сьогодні у столичній податковій відбулося засідання «круглого столу» з представниками громадських організацій та волонтерських центрів міста Києва.

Головне питання заходу – податкові аспекти у сфері волонтерської діяльності.

Участь у засіданні взяли в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Оксана Датій, фахівці профільних підрозділів столичної податкової, представники громадських організацій та волонтерських центрів.

«Умови повномасштабної війни вкотре продемонстрували велику силу та масштаби волонтерського руху в Україні. У наші дні волонтери в співпраці з громадськими об'єднаннями активно допомагають країні. Зростання готовності громадян до участі у волонтерській діяльності, збільшення кількості установ та організацій, що залучають волонтерів, визначили необхідність у змінах до законодавства, що регулює волонтерську діяльність», – такими словами відкрила захід в.о. начальника столичного податкового управління Оксана Датій.

У рамках заходу були розглянуті питання щодо ведення обліку товарно-матеріальних цінностей неприбутковими організаціями, які у подальшому передаються на потреби ЗСУ та ВПО.

Окрім того, фахівці столичної податкової розповіли про порядок обліку рухомого майна, що надходить як гуманітарна допомога.

Також податківці детально поінформували присутніх про порядок звітування неприбутковим організаціями.

Учасники заходу мали змогу почути актуальну податкову інформацію, а також розібратися у нюансах та поставити запитання щодо заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua