Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який порядок оподаткування ПДВ операцій з продажу продукції (послуг), виробленої суб’єктами літакобудування?

, опубліковано 31 серпня 2022 о 10:25

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що тимчасово, до 01 січня 2025 року, суб’єкти літакобудування, що підпадають під дію норм ст. 2 Закону України від 12 липня 2001 року № 2660-III «Про розвиток літакобудівної промисловості», звільняються від оподаткування ПДВ по операціях з:

ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту товарів (крім підакцизних), що використовуються для потреб літакобудівної промисловості, якщо такі товари є звільненими від оподаткування ввізним митом згідно із пп. 13 п. 4 розд. XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України від
13 березня 2012 року № 4495-VI;

постачання на митній території України результатів науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, які виконуються для потреб літакобудівної промисловості.

Відповідна норма передбачена п. 4 прим. 1 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.

У встановлений період операції з продажу продукції (послуг), виробленої зазначеними підприємствами за рахунок коштів Державного бюджету України, оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.

У разі порушення вимог, встановлених підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, до платників податку – суб’єктів літакобудування застосовуються норми розд. II ПКУ.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua