Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Затверджено новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків

, опубліковано 07 вересня 2022 о 09:28

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що 23 серпня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 28 липня 2022 року № 220 «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків».

Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків розроблений відповідно до ст. 101 глави 9 розд. II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI і визначає механізм списання безнадійного податкового боргу.

Так, списанню підлягає безнадійний податковий борг, у тому числі штрафні санкції, пеня, нараховані на такий податковий борг.

Порядок поширюється на фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об’єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об’єктом оподаткування, і на яких покладено обов’язок сплати податків та зборів.

Визначення безнадійного податкового боргу, що підлягає списанню, наведено у п. 2 розд. II Порядку.

З повним текстом Наказу № 220 можна ознайомитися за посиланням:  https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/77572.html

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua