Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення звірки з податку на майно з фізичних осіб

, опубліковано 16 вересня 2022 о 09:43

Головне  управління  ДПС  у  м. Києві  звертає  увагу, що  на виконання статтей 266, 267 та 286 Податкового кодексу України контролюючий орган обчислює суми податку на майно з фізичних осіб та формує податкові повідомлення – рішення зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.

Сформовані податкові повідомлення – рішення надсилаються (вручаються) платникам податків за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) та вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків або його законному чи уповноваженому представникові.

Враховуючи те, що інформаційні бази не досконалі, мають деякі невідповідності, пропонуємо платникам у разі виявлених невідповідностей в отриманих податкових повідомленнях – рішеннях на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю, скористатися своїм правом щодо проведення звірки, яку можна провести в центрах обслуговуваннях платників.

Звірка з платниками проводиться на підставі оригіналів документів, що підтверджують право власності.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення – рішення. Попереднє податкове повідомлення – рішення важається відкликаним.

Нагадуємо, що податкове зобов’язання за звітний рік з податку на майно сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua