Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У яких випадках та яким чином заповнюється графа «Реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється» податкової декларації з рентної плати?

, опубліковано 19 вересня 2022 о 08:37

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що відповідно до абзаців першого і другого п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

Форма Податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2016 № 927) із змінами та доповненнями.

Невід’ємною частиною декларації є відповідні додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування. За відсутності у платника відповідного виду об’єкта оподаткування тип додатка, у якому обчислюється податкове зобов’язання для такого об’єкта оподаткування, до Декларації не додається.

Формою Декларації передбачено графу «Реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється», яка заповнюється при самостійному виправленні помилок платником податків за минулі податкові (звітні) періоди та поданні уточнюючої Декларації, звітної або звітної нової Декларації у складі якої уточняється один із минулих податкових (звітних) періодів, в якому виявлені помилки.

При цьому у графі «Реєстраційний номер у контролюючому органі, що уточнюється» Декларації, зазначається номер за яким було зареєстровано в органі ДПС Декларацію, показники якої уточнюються (виправляються).

Слід зазначити, що платник податків може знайти реєстраційний номер у органі ДПС, поданої Декларації, в меню «Перегляд поданої звітності» приватної частини Електронного кабінету, яке надає можливість перегляду раніше поданої, зокрема, податкової звітності до органу ДПС незалежно від способу її подання, включаючи звітність, подану на паперових носіях до центрів обслуговування платників податків.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua