Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця ДПС та Офісу технічної допомоги (ОТД) Департаменту казначейства США у напрямі реалізації стратегії комплаєнсу

, опубліковано 30 вересня 2022 о 15:29

Офіс технічної допомоги (ОТД) Департаменту казначейства США протягом декількох років на постійній основі надає допомогу ДПС у розбудові податкової служби сучасного рівня.

Навіть повномасштабна агресія росії проти України не завадила продовженню співпраці. На початку вересня 2022 року представниками ОТД та ДПС було відкориговано робочий план двосторонньої співпраці до 2024 року.

У рамках практичного виконання плану-заходів співпраці ОТД та ДПС Департаментом економічного аналізу спільно з управлінням відомчих реформ та Департаментом міжнародного співробітництва проведено онлайн-зустріч з експертами ОТД Департаменту казначейства США.

У ході зустрічі міжнародними експертами ОТД були надані практичні консультації щодо організації роботи з реалізації стратегії комплаєнсу в рамках досягнення Стратегічних цілей діяльності Державної податкової служби України на 2022 – 2024 роки.

Також міжнародними експертами надана інформація щодо досвіду роботи Служби внутрішніх доходів США з дотримання податкового законодавства для певних сегментів бізнесу.

Надання ОТД на постійній основі технічних консультацій та допомоги новоствореному підрозділу з реалізації стратегії комплаєнсу щодо належної практики розробки та виконання програм з дотримання законодавства є важливою передумовою успішного збільшення надходжень до бюджету як під час воєнного стану, так і після його закінчення.