Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС надаються на безоплатній основі

, опубліковано 04 жовтня 2022 о 14:02

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що відповідно до положень Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (http://acskidd.gov.ua).

Пунктом 2.2 розд. 2 Регламенту Надавача встановлено, що Надавач здійснює свою діяльність у сфері надання електронних довірчих послуг органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам, з можливістю безоплатної видачі кваліфікованих сертифікатів кваліфікованого електронного підпису чи печатки або електронного підпису чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа без відомостей про те, що особистий ключ зберігається в засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

Водночас, згідно з п. 5.1 розд. 5 Договору про надання ЕДП, форма якого затверджена наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДПС від 11 березня 2020 року № 58 зі змінами внесеними наказом ІДД ДПС від 11 липня 2021 року № 10/лк, ЕДП надаються на безоплатній основі.

Отже, Надавач здійснює формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів на безоплатній основі.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua