Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ДПС Києва відбувся черговий вебінар для представників столичного бізнесу

, опубліковано 07 листопада 2022 о 16:19

Сьогодні  у  Головному  управлінні  ДПС у м. Києві відбувся вебінар для платників податків на тему: «Організація та проведення фактичних перевірок під час воєнного стану. Застосування штрафних (фінансових) санкцій за результатами фактичних перевірок під час воєнного стану та після його закінчення». Захід проходив у форматі Zoom-конференції.

Спікер ДПС Києва Станіслав Кубрін ознайомив учасників заходу про те,  що під час воєнного стану податкові органи можуть проводити фактичні перевірки усіх категорій платників податків, які здійснюють розрахункові операції та зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО.

Також, представники бізнесу були поінформовані про застосування штрафних санкцій. Зокрема, згідно з п. 12 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Окрім того, податківець нагадав, що фізичні особи - підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 01 січня 2022 року  зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

На завершення вебінару на всі запитання від платників податків були надані вичерпні відповіді.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua