Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання відомостей з ДРФО - тема чергового вебінару для столичних платників

, опубліковано 15 листопада 2022 о 16:04

Сьогодні, 15 листопада, в Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено черговий вебінар для столичних платників податків. Тема онлайн-заходу: «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми доходів фізичних осіб (без відвідування податкової служби)».

Під час вебінару фахівці Головного управління повідомили учасникам, що для зручності спілкування громадян, зокрема з органами податкової служби, запроваджено е-сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС». Для цього достатньо за допомогою засобів Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) подати запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Також слухачам роз’яснили, як можна перевірити правовий статус підпису на офіційному вебсайті центрального засвідчувального органу в розділі «Довірчі послуги». Одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

Окрім того, спікери акцентували увагу, що за допомогою цього сервісу платники можуть отримати інформацію про свої доходи за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

На завершення вебінару кожен учасник мав змогу поставити лектору додаткові запитання щодо теми заходу, на які було надано вичерпні відповіді.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua