Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на репатріацію – тема чергового вебінару

, опубліковано 16 листопада 2022 о 10:10

Темі «Податок на репатріацію: нюанси оподаткування. Конструктивні дивіденди» був присвячений черговий вебінар, який проведено для столичних платників податків.

Провідні фахівці Головного управління ДПС у м. Києві ознайомили слухачів з тим, які саме доходи нерезидента підлягають оподаткуванню податком на репатріацію, а також розповіли за якими ставками нараховується та сплачується податок.

Зокрема, податківці зазначили, що виплата доходу нерезиденту, нарахування та сплата податку обов’язково відбуваються в один і той же день, а також фахівці столичної податкової наголосили, що за несвоєчасність сплати податку застосовуються штрафні санкції.

Під час вебінару слухачі мали змогу дізнатися про порядок застосування міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування стосовно повного або часткового звільнення від оподаткування доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України.

Також столичні податківці детально поінформували платників податків про нововведення до ПКУ щодо конструктивних дивідендів, які набули чинності з 01 січня 2021 року (згідно з положеннями п. 608 підр. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Учасники вебінару мали змогу почути найсвіжішу інформацію від представників податкової м. Києва, а також розібратися у нюансах та поставити запитання щодо заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua