Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про оподаткування благодійної допомоги розповідали на вебінарі столичним платникам податків

, опубліковано 01 грудня 2022 о 16:44

Вчора провідні фахівці Головного управління ДПС у м. Києві провели черговий вебінар для столичних платників податків. Під час заходу мова йшла про оподаткування благодійної допомоги.

Столичні податківці повідомили слухачам, що правові засади здійснення благодійної діяльності в Україні визначено Законом України від 05.07.2012 р. № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації», а порядок та умови її оподаткування регулюють вимоги Податкового кодексу України.

Фахівці Головного управління ДПС у м. Києві детально розповіли учасникам вебінару про цільову та нецільову допомогу фізособам, які постраждали внаслідок збройної агресії росії та акцентували увагу на тому, що така допомога не оподатковується ПДФО та військовим збором.

Окрім того, податківці наголосили, що така допомога повинна розподілятися через державний чи місцевий бюджет або через банківські рахунки благодійних організацій, Товариства Червоного Хреста України, внесених до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

Важливість та актуальність теми онлайн-заходу засвідчила значна кількість запитань від слухачів, на які провідні фахівці Головного управління ДПС у м. Києві надали вичерпні відповіді.