Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання щодо несвоєчасної реєстрації податкових накладних з ПДВ в ЄРПН розглянуто на черговому вебінарі в ДПС столиці

, опубліковано 17 листопада 2022 о 15:59

Сьогодні провідними фахівцями Головного управління ДПС у м. Києві було проведено черговий вебінар для суб’єктів господарювання столиці на тему: «Несвоєчасна реєстрація податкових накладних з ПДВ в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Під час заходу податківці повідомили слухачам, що Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» для платників ПДВ, які за загальними правилами повинні були виконати у лютому - травні 2022 року свої податкові обов’язки  встановлюються нові строки виконання таких податкових обов’язків зокрема, зокрема, щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування  в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У разі виявлення порушень законодавства за результатами проведення перевірок до платників податків застосовується відповідальність згідно з Податковим кодексом, законами, контроль за виконанням яких покладено на контролюючі органи, з урахуванням обставин, передбачених підпунктом 112.8.9 пункту 112.8 статті 112 цього Кодексу, що звільняють від фінансової відповідальності.

Також присутніх було поінформовано про розміри штрафних санкцій, які застосовуються у разі несвоєчасності реєстрації податкових накладних.

Завершальний етап вебінару проходив у форматі запитання-відповідь щодо заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua