Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий вебінар в столичній податковій

, опубліковано 08 грудня 2022 о 15:55

Під час чергового вебінару в Головному управлінні ДПС у м. Києві розглядалися проблемні питання, які виникають в ході проведення перевірок з питань відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки». Захід відбувся 08 грудня 2022 року в режимі онлайн.

Під час вебінару заступник начальника управління трансфертного ціноутворення Олександр Чебан повідомив учасників про те, що Державна податкова служба постійно здійснює податковий контроль за трансфертним ціноутворенням, який направлений на виявлення, а також упередження ризиків.

Також спікер зазначив, що з метою аналізу поданих звітів та виявлення ризиків трансфертного ціноутворення, контролюючий орган використовує дані провідних світових інформаційно-аналітичних джерел (Platts, Bureau van Dijk, Argus, Royalty Range, Refinitiv, Youcontrol та інші), які також входять до оприлюдненого на вебпорталі ДПС рекомендованого переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін для аналізу операцій з сировинними товарами. Тобто платники та ДПС для аналізу та встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» фактично використовують дані однакових джерел інформації.

Окрім того, під час заходу розглядалися питання, щодо нововведень пов’язаних з  конструктивними дивідендами, оформлення документацій з трансфертного ціноутворення, підходів застосування контролюючим органом до аналізу контрольованих операцій постійного представництва.

Завершальний етап вебінару проходив у форматі запитання-відповідь щодо заявленої теми.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua