Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час семінару зі столичними представниками бізнесу обговорили зміни до порядку зупинення реєстрації податкових накладних

, опубліковано 18 січня 2023 о 16:15

Сьогодні, 18 січня, в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся семінар на тему: «Зміни внесені до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Відкриваючи захід фахівці податкової м. Києва акцентували увагу присутніх на тому, що з 11 січня 2023 року набрала чинності постанова КМУ від 23 грудня 2022 року № 1428 «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».  

Під час семінару були розглянуті питання щодо здійснення автоматичної реєстрації та нові ознаки безумовної реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.

Окрім цього, податківці повідомили, що Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість, зазнав змін.

Спікери, також, зазначили, що запроваджено Довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Крім того, столичні податківці надали практичні рекомендації щодо подання таблиць даних платника податку, пояснень та відповідних документів для розблокування податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких було зупинено.

На всі запитання, які виникали в учасників семінару, спікери надали змістовні відповіді. Крім того, фахівці столичної ДПС розглянули окремі випадки та надали роз’яснення з найбільш поширених питань.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua